Frakt och leveransvillkor

Frakt och leveransvillkor

Samtliga paketleveranser sker för närvarande med DHL.
Små försändelser som kan skickas som brev skickas direkt hem till dig med Posten.

Superzoo står för transportrisken dvs skador som kan uppstå under transporten till kund. Synlig skada ska alltid påtalas till chaufför/ombud på plats och noteras av denna, om det är möjligt med valt leveranssätt.

Om produkten är skadad vid leveranstillfället ska detta anmälas omgående till Superzoos kundservice. Dock senast 1dag efter leverans. För att vi ska kunna reklamera skadan gentemot vår transportör behöver vi anmäla transportskadan.

Transportskada anmäls till: kundtjanst@superzoo.se

Din beställning skickas normalt från oss inom 1-3 arbetsdagar efter det att vi har mottagit din beställning. Varor som inte finns i lager, utan måste beställas från leverantör får en längre leveranstid. Detta står angivet under respektive vara. Om något uppstår som gör att din beställning blir fördröjd mailar superzoo till den mailadress som finns angiven i er beställning.

Meddelande om eventuella avvikelser från den normala leveranstiden skickas via mail till dig. Du har då givetvis rätt att avstå, alternativt ändra din beställning.

Leveranstider: Normalt levererar DHL våra paket inom 1-2 arbetsdagar efter att vi postat er beställning. Vissa avvikelser finns beroende på postnummer och ort och kan då ta någon dag extra.

Skickar vi din vara med PostNord tar det 1-2 arbetsdagar och ytterligare 1 dag för att du skall få en avi, om brevet inte går att dela ut.

Frakt endast inom Sverige

Köp under 500kr

0-1kg brev med PostNord                        19kr

0-18kg DHL servicepoint                                               39kr

Oavsett vikt DHL leverans utan kvittens 59kr

Du väljer leveranssätt och ser din aktuella fraktkostnad i kassan.

Köp över 500kr

Gratis frakt

 

Bra att veta:

Vid val av fakturering skickas paketet alltid till den adress som Payson anger som adress för fakturakrediten.

Brev med PostNord som är skrymmande delas inte ut, de aviseras och hämtas ut enligt PostNords anvisning. Outlöst brev debiteras med 80kr.

 

Hempaket utan kvittens – i samarbete med DHL

Levereras till din dörr och ställs av även om du inte är hemma. Leverans sker under dagtid (08.00-16.00) vardagar.

Du godkänner med detta fraktalternativ att du inte kvitterar leveransen. Kvittens anses ha lämnats när chauffören lämnat paketet.

Det är viktigt att du anger all information så som antal trappor och eventuell portkod i meddelandefältet när du slutför din beställning, Här kan du även lämna en kommentar Tex ”ställ mitt paket bakom garaget tack” eller ”det gula förrådet till vänster är öppet vänligen ställ mina varor där”.

Viktigt är också att ditt namn finns uppsatt direkt innanför porten om du har trappuppgång. Tänk på att beställningar över 65 kg vanligtvis levereras på halvpall.

Du kan få leverans även om du har porttelefon, men måste vid beställning lämna anvisningar i beställningen, så att vi kommer in i trappuppgången.

Om DHL av någon anledning inte kan leverera på grund av felaktigheter i din adress eller att bristfälligt information har lämnats och paketet  går i retur, debiterar vi er en avgift om 160 kronor.

OBS! Du kan aldrig beställa varor från Superzoo.se till en postbox.

Går paketet i retur på grund av att du inte angivit portkod, har angivit fel portkod, har porttelefon utan att vi kommit i kontakt med dig debiterar vi er 160kr.

DHL ombud

Leverans sker till ditt närmsta DHL Servicepoint / ombud och du får en avisering när du kan hämta ditt paket. OBS Max vikt 18kg. Outlösta paket debiteras med 160kr.

Kommentera